30. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naše tradiční receptura na korejské kimchi vás provede krok za krokem přípravou tohoto lahodného fermentovaného pokrmu. Ochutnejte pikantní a osvěžující kombinaci zeleniny, koření a rybí omáčky, která dodá vašim jídlům nezapomenutelnou chuť. Sledujte náš recept a užívejte si domácí kimchi každý den!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 4 mrkve
- 1 ředkvička
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce chilli papriček
- 1 lžíce zázvoru
- 4 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
Postup
- Želí nakrájejte na menší kousky, mrkev a ředkvičku na tenké plátky.
- Česnek, chilli papričky a zázvor jemně nasekejte.
- V míse smíchejte všechny připravené suroviny spolu s rybí omáčkou, cukrem a solí.
- Vrstvěte směs do skleněné nádoby a zatlačte ji dolů, aby byla veškerá zelenina ponořená do tekutiny.
- Nádobu zakryjte a nechte fermentovat 2-3 dny při pokojové teplotě.
- Po uplynutí doby uložte kimchi do chladničky, kde může dále zrát a vyzrávat.