30. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille mediterranais grille traditionnelní vanilkový krém
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradicionální recept na grilovanou středomořskou ratatouille s ⁣lahodným vanilkovým krémem. Kombinace grilované zeleniny‌ a bohatého krému vám jistě zaručí​ skvělý ⁢gastronomický zážitek. Navštivte náš web a objevte tento lahodný pokrm!

Suroviny

  • 2⁣ baklažány
  • 2 cukety
  • 2 papriky (červená a ⁢žlutá)
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 3⁣ stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, ​pepř, sušená bazalka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme ‍olivový‌ olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené rajčata a‌ dusíme do měkka.
  3. Baklažány, cukety a papriky⁢ nakrájíme na plátky a přidáme k rajčatům.
  4. Přidáme sůl, pepř a bazalku a dusíme,⁢ dokud zelenina není měkká.
  5. Vymažeme formu a zeleninu přendáme do ní.
  6. Poklademe alespoň na⁢ hodinu do ⁣lednice a necháme vychladnout.

Vanilkový krém

  • 2 vanilkové lusky
  • 500 ml mléka
  • 4 žloutky
  • 100 g⁤ cukru
  • 40 g ‌maizny

Postup

  1. Do hrnce dáme vanilkové lusky a ⁣mléko a přivedeme k varu.
  2. V mixéru smícháme žloutky, cukr a maizenu.
  3. Do vroucího mléka pomalu vmícháme směs z​ mixéru za stálého míchání.
  4. Vření necháme⁢ na⁢ mírném ohni asi 5 minut, dokud krém nezhoustne.
  5. Vychladneme a krém podáváme s ratatouillem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *