29. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo korejské kuchyně s naším autentickým receptem na hovězí bulgogi s rýží! Bulgogi, což znamená „ohnivé maso“, je oblíbené korejské jídlo s marinovaným hovězím masem, které je grilované do dokonalosti. V tomto podrobném návodu vám ukážeme, jak snadno připravit tuto lahodnou a aromatickou pochoutku doma. Přinášíme skvělé tipy na marinádu, která propůjčí hovězímu masu unikátní chuť a jemnost. Servírujte s čerstvě uvařenou rýží a užijte si pravou korejskou hostinu přímo u vás doma. Klikněte a získejte recept na hovězí bulgogi, které si zamilujete na první ochutnání!
Suroviny
- 500 g hovězího maso, tenké plátky (ideálně ribeye, vysoký roštěnec)
- 1 malá hruška, nastrouhaná
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 50 ml sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžíce chilli pasty (volitelné)
- Rýže (na přípravu podle balení)
Postup
- Připravte marinádu smícháním nastrouhané hrušky, česneku, sójové omáčky, sezamového oleje, mletého pepře, hnědého cukru, zázvoru a chilli pasty v míse.
- Přidejte hovězí maso do marinády, promíchejte, aby byly plátky maso pokryty marinádou, a nechte marinovat v chladničce minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Před vařením maso vyjměte z chladničky a nechte ho dostat na pokojovou teplotu.
- Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu a přidejte trochu sezamového oleje. Přidejte nakrájené maso a restujte, dokud není hezky hnědé z každé strany a plně uvařené.
- Těsně před dokončením přidejte na pánev jarní cibulku a sezamová semínka a promíchejte s masem.
- Podávejte horké bulgogi na rýži, posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.