29. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
Korejské hovězí bulgogi s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo korejské kuchyně s naším autentickým receptem na hovězí bulgogi s rýží! Bulgogi, což znamená „ohnivé maso“, je oblíbené korejské jídlo s marinovaným hovězím masem, které je grilované do dokonalosti. V tomto podrobném návodu vám ukážeme, jak snadno připravit tuto lahodnou a aromatickou pochoutku doma. Přinášíme skvělé tipy na marinádu, která propůjčí hovězímu masu unikátní chuť a jemnost. Servírujte s čerstvě uvařenou rýží a užijte si pravou korejskou hostinu přímo u vás doma. Klikněte a získejte recept na hovězí bulgogi, které si zamilujete na první ochutnání!

Suroviny

  • 500 g hovězího maso, tenké plátky (ideálně ribeye, vysoký roštěnec)
  • 1 malá hruška, nastrouhaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 50 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce chilli pasty (volitelné)
  • Rýže (na přípravu podle balení)

Postup

  1. Připravte marinádu smícháním nastrouhané hrušky, česneku, sójové omáčky, sezamového oleje, mletého pepře, hnědého cukru, zázvoru a chilli pasty v míse.
  2. Přidejte hovězí maso do marinády, promíchejte, aby byly plátky maso pokryty marinádou, a nechte marinovat v chladničce minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  3. Před vařením maso vyjměte z chladničky a nechte ho dostat na pokojovou teplotu.
  4. Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu a přidejte trochu sezamového oleje. Přidejte nakrájené maso a restujte, dokud není hezky hnědé z každé strany a plně uvařené.
  5. Těsně před dokončením přidejte na pánev jarní cibulku a sezamová semínka a promíchejte s masem.
  6. Podávejte horké bulgogi na rýži, posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *