29. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s masem a vejcem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš oblíbený recept na domácí ramen s masem a vejcem! Tento lahodný pokrm kombinuje bohatou a aromatickou polévku s hovězím masem, kokoti, jarní cibulkou a vejci. Skvělá volba pro milovníky japonské kuchyně. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku doma a potěšte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g ramen nudlí
  • 300g hovězího masa (krájeného na nudličky)
  • 4 vajíčka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička koření na ramen
  • 1 lžička oleje
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 chilli paprička (nasekaná)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 1 kukuřice (naťraná)
  • 1 pažitka (naťraná)

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte vývar k varu a přidejte sójovou omáčku, koření na ramen, olej a chilli. Vařte 10 minut.
  2. Do omáčky přidejte nudle a vařte podle návodu na balení.
  3. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo a oloupejte je.
  4. V pánvi osmažte nakrájené maso a přidejte nastrouhanou mrkev.
  5. Hotové nudle rozdělte do misky, přidejte uvařené vejce, smažené maso s mrkví, kukuřici a pažitku.
  6. Hotové jídlo můžete přelít horkým vývarem a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *