29. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pão de queijo jsou oblíbené brazilské sýrové rohlíčky, které si zamilujete. Naučte se připravit tuto lahodnou a jednoduchou pochoutku doma a překvapte své blízké autentickou chutí Brazílie. S receptem na pão de queijo získáte chuťovou explozi, která vás zaručeně dostane. Zkuste tento tradiční brazilský recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 šálek tapiokové mouky
- 1/2 šálek mléka
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- 1/2 šálku strouhaného sýra (např. parmazán)
- 1 vejce
- Špetka soli
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech a papírové košíčky na pečení.
- V hrnci smíchejte mléko, sůl a olej a nechte zahřát.
- Přidejte tapiokovou mouku a za stálého míchání smažte asi 2 minuty, dokud těsto nezačne odcházet od stěn hrnce.
- Přendejte těsto do mísy a nechte ho trochu vychladnout.
- Přidejte vejce a smíchejte do hladkého těsta.
- Přidejte strouhaný sýr a opatrně promíchejte.
- Těsto rozdělte do malých koulí a dejte na plech do papírových košíčků.
- Pečte asi 20 minut, dokud nebudou rohlíčky zlatavé.
- Podávejte teplé jako přílohu nebo s dipem.