29. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne arrabiata s česnekem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na pikantní Penne arrabiata s česnekem a rajčaty, který vám okoření váš jídelníček! Připravte si jednoduchý a chutný italský pokrm plný aromatických bylinek a čerstvých surovin. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky ostřejších chutí. Sledujte náš recept a vytvořte si doma skvělou arrabiata pastu snadno a rychle.

Suroviny

  • 300g penne těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 400g rajčat, nakrájených na kostičky
  • 1-2 červené chilli papričky, nasekané (dle chuti)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý bazalka na ozdobení

Postup

  1. Uvařte penne těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte česnek a chilli papričky, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, sušené bylinky, sůl a pepř. Vařte asi 10-15 minut, dokud rajčata neprovaří a omáčka nezhustne.
  4. Penne scedíme a přidáme do omáčky. Promícháme a podáváme posypané čerstvým bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *