28. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na zvěřinu na šťávu z granátového jablka! Tato chutná a zdravá kombinace divočiny s exotickým ovocem vám jistě zvedne náladu. Podívejte se na náš krok za krokem průvodce a ochutnejte nezapomenutelnou chuť tohoto pokrmu. S radostí vám posloužíme inspirací pro vaření.
Suroviny
- 600g zvěřiny (např. jelení, divočák)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 200ml vývaru
- 100ml granátového džusu
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravte zvěřinu. Očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte zvěřinu a orestujte z obou stran, mírně osolte a opepřete.
- Přilijte vývar a granátový džus, přidejte majoránku a nechte dusit do měkka.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti a podávejte s přílohou dle vašeho výběru.