28. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské tiramisu domácí příprava
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si italskou lahůdku domácí přípravy s receptem na tradiční tiramisu! Své blízké ohromte touto lahodnou a lehkou dezertní pochoutkou. Naučte se krok za krokem, jak připravit slavný italský dezert a udělejte si radost bez návštěvy restaurace. S naším receptem na italské tiramisu budete mít doslova kousek Itálie přímo ve své kuchyni!

Suroviny

  • 250g mascarpone
  • 100g cukr
  • 4 vajíčka
  • 200g káva
  • 100g sušenky savoiardi
  • kakao na posypání

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků.
  2. V misce smíchejte mascarpone s cukrem a žloutky, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Ve druhé misce ušlehejte bílky do tuhé pěny.
  4. Postupně vmíchejte bílky do směsi s mascarpone.
  5. V poháru nebo formě vytvořte první vrstvu sušenek namočených v kávě.
  6. Na vrch sušenek přidejte polovinu směsi s mascarpone.
  7. Pokračujte další vrstvou namočených sušenek a vrstvou směsi s mascarpone.
  8. Dejte tiramisu do lednice alespoň na 4 hodiny.
  9. Před servírováním posypte kakao.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *