27. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovou pikantní omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁤ tento⁤ recept na klasické francouzské‍ jídlo – ratatouille​ s bylinkovou pikantní omáčkou. Skvělá ⁢kombinace zeleniny​ a dochucené ‌omáčkou plnou⁤ bylinek, která okoření každý pokrm. Podávejte s křupavým chlebem nebo jako přílohu k masu. Jistě si ho zamilujete!

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 2 cukety
  • 2⁤ papriky
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2⁣ stroužky česneku
  • Olivový⁣ olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Na‍ pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli a⁤ česnek na olivovém ⁤oleji.
  2. Přidáme‌ nakrájené ​rajčata, nakrájený baklažán, cuketu ⁤a papriky.
  3. Osolíme a opepříme podle chuti a dusíme na ⁣mírném ohni do měkkého.
  4. Na závěr⁤ dochutíme bylinkovou pikantní ⁢omáčkou.
  5. Podáváme s čerstvým ⁢pečivem ⁢nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *