27. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéské kuřecí satay s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné indonéské kuřecí satay s arašídovou omáčkou je lahodný recept plný exotických chutí a vůní. Stačí pouze smísit kuřecí maso s aromatičkou marinádou, osmahnout na grilu a podávat s bohatou arašídovou omáčkou. Skvělá volba pro všechny milovníky asijské kuchyně!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 šálku arašídového másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy

Postup

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, kurkumu, koriandr, kmín a papriku.
  2. Přidejte kuřecí maso, cibuli a česnek. Nechte marinovat minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
  3. Na pánvi rozpalte olej a smažte maso s cibulí a česnekem dozlatova.
  4. V misce smíchejte arašídové máslo s limetkovou šťávou a trochou vody, dokud nezískáte hladkou omáčku.
  5. Podávejte kuřecí satay s arašídovou omáčkou a můžete ozdobit nasekanými jarními cibulkami nebo arašídy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *