27. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodnou boloňskou omáčku s grana padano s tímto receptem na boloňskou těstovinu. Kombinace výrazného mletého masa, rajčat a sýra grana padano vás jistě okouzlí. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 400 g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového pyré
- 200 ml vývaru
- 1 lžička sušeného oregána
- sůl a pepř podle chuti
- 400 g těstovin
- Grana Padano na nastrouhání
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisované česnek, mleté maso a restujte dozlatova.
- Přilijte rajčatové pyré, vývar, přidejte oregáno, sůl a pepř a krátce provařte.
- Nastrouhejte Grana Padano a přidejte do omáčky.
- V jiném hrnci uvařte těstoviny al dente podle pokynů na obalu.
- Uvařené těstoviny sceďte a smíchejte s bolognese omáčkou.
- Servírujte posypané nastrouhaným Grana Padano a okrájenou bazalkou.