27. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné korejské jídlo s bulgogi – pikantními plátky masa marinovanými v exotických asijských kořeněných omáčkách. Servírujte ho s lehkou a nadýchanou rýží pro dokonalou chuťovou kombinaci. Naše receptura vám ukáže, jak snadno si můžete připravit toto tradiční korejské jídlo přímo z pohodlí vaší kuchyně. Užijte si autentickou korejskou kuchyni bez potřeby cesty do restaurace.
Suroviny
- 500g hovězího masa (řez naložený na bulgogi)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hroznového cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- čerstvě mletý pepř
- kousky zelené cibule na ozdobu
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, cukru, sezamového oleje a čerstvě namletého pepře.
- Řez hovězího masa nakrájíme na tenké plátky a necháme marinovat v připravené směsi alespoň hodinu.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek a zázvor nasekáme na jemno.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, dokud nezačnou vonět.
- Přidáme nakrájené maso a za občasného míchání smažíme, dokud maso nezezlátne.
- Hotové bulgogi podáváme s vařenou rýží a ozdobíme kousky zelené cibule.