27. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský bulgogi s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné korejské jídlo s bulgogi – pikantními plátky masa marinovanými v exotických asijských kořeněných omáčkách. Servírujte ho s lehkou a nadýchanou rýží pro dokonalou chuťovou kombinaci. Naše receptura vám ukáže, jak snadno si můžete připravit toto tradiční korejské jídlo přímo z pohodlí vaší kuchyně. Užijte si autentickou korejskou kuchyni bez potřeby cesty do restaurace.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (řez naložený na bulgogi)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hroznového cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • kousky zelené cibule na ozdobu
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na začátku si připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, cukru, sezamového oleje a čerstvě namletého pepře.
  2. Řez hovězího masa nakrájíme na tenké plátky a necháme marinovat v připravené směsi alespoň hodinu.
  3. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek a zázvor nasekáme na jemno.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, dokud nezačnou vonět.
  5. Přidáme nakrájené maso a za občasného míchání smažíme, dokud maso nezezlátne.
  6. Hotové bulgogi podáváme s vařenou rýží a ozdobíme kousky zelené cibule.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *