27. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Houskový knedlík s kuřecím paprikášem je tradiční české jídlo plné chuti a vůně. Naučte se jak připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké skvělou večeří plnou šťavnatého kuřecího masa a kořeněné paprikové omáčky, která se bude krásně hodit k měkkým houskovým knedlíkům. S naším receptem na houskový knedlík s kuřecím paprikášem si můžete pochutnat kdykoliv ať už sami, nebo ve společnosti rodiny či přátel. Zároveň si dopřejte kousek kuchařské tradice a zkusit vařit tento skvělý pokrm sami.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce másla
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 lžičky mleté papriky
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Mouku smícháme s mlékem, vejcem a solí. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho odpočinout.
- V hrnci osmažíme na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho.
- Přidáme nakrájené papriky, mletou papriku a zalijeme vodou, aby se maso pěkně podusilo. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, které stočíme do tvaru knedlíků. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Vytvoříme směs smetany se šťávou z kuřecího paprikáše a necháme chvíli provařit. Hotové knedlíky podáváme se šťavnatým kuřecím paprikášem.