26. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Veganské sushi s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Jednoduchý recept na veganské sushi s avokádem, který potěší vaše chuťové buňky i vaše zdraví. Avokádo dodá jemnou chuť a krémovou texturu sushi, zatímco čerstvé zeleninové náplně zase přinesou svěžest do každého sousta. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si exotickou jízdu plnou chutí.

Suroviny

  • 1 šálek sushi rýže
  • 2 avokáda
  • 1 okurka
  • 1 nori řasa
  • 1/4 šálku rýžové octové nálevu
  • Wasabi pasta (volitelné)
  • Ingredience na podávání: sójová omáčka, zázvor, čerstvá koriandr (volitelně)

Postup

  1. Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Oloupejte avokáda, odstraňte pecku a nakrájejte na tenké proužky. Nařezejte také okurku na tenké proužky.
  3. Na bambusový podložce položte nori řasu s hrbolky nahoru. Rozprostřete rýži na řasu, ale nechte horní 2 cm prázdné.
  4. Na spodní část rýže položte proužky avokáda a okurky. Pokud chcete, přidejte trochu wasabi pasty na základnu.
  5. Pomocí bambusové podložky zahalte sushi do rolky. Pomocí nože na sushi nakrájejte rolku na 6-8 kousků.
  6. Opakujte postup se zbylými surovinami.
  7. Podávejte s čerstvým zázvorem, sójovou omáčkou a čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *