26. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Caipirinha krevety na grillu
zdroj: Recepty 24/7

Caipirinha krevety na grillu – Originální recept, který spojuje chuťovou explozi krevet s osvěžujícími citrusovými tóny brazilského nápoje caipirinha. Grilované krevety zalité šťávou z čerstvé limetky a zázračného brazilského rumu představují skvělou kombinaci na letní večírky nebo grilování v přírodě. Naučte se připravit tento exotický pokrm a okouzlete své hosty nezapomenutelnou chutí!

Suroviny

  • 400g krevet
  • 2 limetky
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce cachacy
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup

  1. Oloupejte a vyčistěte krevety.
  2. V míse smíchejte šťávu z limetek, cukr, cachacu, sůl a pepř.
  3. Přidejte krevety do marinády a nechte je macerovat alespoň 30 minut.
  4. Rozpalte grill a lehce potřete mřížku olejem.
  5. Grilujte krevety z obou stran, dokud nejsou krásně zlatavé a průhledné.
  6. Po upečení můžete krevety ještě pokapat citronovou či limetkovou šťávou a ozdobit petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *