26. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Caipirinha krevety na grillu – Originální recept, který spojuje chuťovou explozi krevet s osvěžujícími citrusovými tóny brazilského nápoje caipirinha. Grilované krevety zalité šťávou z čerstvé limetky a zázračného brazilského rumu představují skvělou kombinaci na letní večírky nebo grilování v přírodě. Naučte se připravit tento exotický pokrm a okouzlete své hosty nezapomenutelnou chutí!
Suroviny
- 400g krevet
- 2 limetky
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce cachacy
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Oloupejte a vyčistěte krevety.
- V míse smíchejte šťávu z limetek, cukr, cachacu, sůl a pepř.
- Přidejte krevety do marinády a nechte je macerovat alespoň 30 minut.
- Rozpalte grill a lehce potřete mřížku olejem.
- Grilujte krevety z obou stran, dokud nejsou krásně zlatavé a průhledné.
- Po upečení můžete krevety ještě pokapat citronovou či limetkovou šťávou a ozdobit petrželkou.