26. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční libanonské jídlo Kibbeh masírované ve tvarohu! Tato lahodná a aromatická kombinace mletého masa, bulguru a koření v tvarohové krustě nikoho nezklame. Recept je snadný na přípravu a skvělý na různé oslavy nebo rodinná setkání. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 1 šálek mletého bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koření baharat
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 šálky tvarohu
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Smíchejte mleté maso, cibuli, bulgur, skořici, kmín, baharat, sůl a pepř v misce.
- Rukama dobře promasírujte směs, dokud není dobře propojená a formovatelná.
- V malé misce smíchejte tvaroh s olivovým olejem, solí a pepřem.
- Formujte malé koule z masa a vytvořte do nich důlek pro náplň tvarohu.
- Naplněte důlek tvarohovou směsí a uzavřete masem. Ujistěte se, že jsou dobře uzavřené.
- Pokud chcete, můžete kibbeh smažit nebo péct v troubě až do zlatavě hnědé barvy.
- Podávejte teplé s citronovou plátkem nebo bylinkami.