26. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu z mletého masa s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské ragú z mletého masa servírované s těstovinami. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo společenské události. Zaručeně potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 střední cuketa
  • 400g rajčat z konzervy
  • 250ml hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalky
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 400g těstovin (např. tagliatelle, penne)
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Na oleji osmahneme jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a za občasného míchání krátce osmahneme.
  3. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev a cuketu a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přilijeme rajčata z konzervy, zalijeme hovězím vývarem a necháme provařit.
  5. Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na balení.
  7. Ragu podáváme s uvařenými těstovinami posypané nasekaným čerstvým petrželem a parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *