26. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské ragú z mletého masa servírované s těstovinami. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo společenské události. Zaručeně potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 střední cuketa
- 400g rajčat z konzervy
- 250ml hovězího vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalky
- sůl, pepř
- olivový olej
- 400g těstovin (např. tagliatelle, penne)
- parmezán na posypání
Postup
- Na oleji osmahneme jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a za občasného míchání krátce osmahneme.
- Přidáme na drobno nakrájenou mrkev a cuketu a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Přilijeme rajčata z konzervy, zalijeme hovězím vývarem a necháme provařit.
- Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
- Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na balení.
- Ragu podáváme s uvařenými těstovinami posypané nasekaným čerstvým petrželem a parmezánem.