25. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře v Bourguignonském stylu
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné kuře v Bourguignonském stylu s bohatou omáčkou plnou aromatických bylin a smažených žampionů. Tento tradiční francouzský recept ⁢bude rozhodně oslavou⁢ chuti a dokonalým způsobem, jak udělat ⁣váš oběd nebo večeři něčím zvláštním. Vyzkoušejte tento exkluzivní recept ještě dnes!

Suroviny

  • 4 ⁣kousky kuřecího masa
  • 200⁣ g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 200 g žampionů
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml červeného vína
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, olej na‌ smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme na‍ kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyndáme.
  2. Na ‍stejném tuku osmahneme kuře, které zprudka opečeme ⁣z‌ obou stran.
  3. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli ‌a na plátky nakrájenou mrkev.
  4. Přidáme nakrájené žampiony a pokračujeme ⁤v pečení do změknutí žampionů.
  5. Přidáme osmahanou slaninu a prolisovaný česnek.
  6. Posypeme hladkou moukou a ⁢necháme krátce probublat.
  7. Přilijeme červené víno a necháme vařit asi 5​ minut.
  8. Přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi ​45 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *