25. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte svěží a lahodný recept na ceviche s avokádem a chilli. Tato tradiční peruánská pochoutka spojuje lahodné chutě citrusového marinádu s avokádem a jemným štiplavým aroma chilli papriček. Skvělá volba pro milovníky pikantních a exotických chutí. Sledujte náš recept a jednoduše si připravte tento lahodný pokrm doma.
Suroviny
- 400g čerstvého filetu z bílé ryby (např. tuňák, treska, platýs)
- 3 avokáda
- 1 červená cibule
- 1 chilli paprička
- 1 svazek čerstvé koriandru
- 4 lžíce čerstvého limetkového džusu
- 2 lžíce olivového oleje
- Soľ a svěžemletý černý pepř
Postup
- Na výrobu ceviche použijeme rybu, kterou nakrájíme na malé kostky a dejte ji do misky.
- Oloupejte avokáda a nakrájejte je na stejně velké kostky jako rybu. Přidejte k rybě.
- Nakrájejte cibuli na tenké plátky, chilli papričku na drobné kousky a koriandr nasekejte jemně. Vše přidejte do misky s rybou a avokádem.
- Smíchejte limetkový džus, olivový olej, sůl a pepř a zalijte směs v misce. Opatrně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Nechejte ceviche odpočívat v lednici asi 30 minut, aby ryba mohla „uvařit“ v limetkovém džusu.
- Po odpočinku je ceviche připravené k podávání. Můžete ho servírovat například s nachos či pečivem.