25. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Dušené brambory se škvarkama
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné dušené brambory se škvarkama, ‍které jsou oblíbeným tradičním českým pokrmem. Tato chutná a sýrová kombinace přináší vynikající kombinaci chuťových zážitků. Zamilujete si tuto jednoduchou, avšak ⁤bohatou pochoutku, která se ideálně⁢ hodí jako hlavní chod nebo jako příloha k jídlu. Podívejte se na náš recept ⁤a připravte ‍si tento lahodný pokrm ve‍ své kuchyni ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 150 g škvarků
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • cibule

Postup

  1. Brambory oloupeme a ​nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
  3. V hrnci ⁤rozpálíme škvarky a přidáme cibuli.
  4. Za stálého míchání cibuli zesklovatíme.
  5. Přidáme nakrájené brambory a necháme je zatáhnout.
  6. Přilijeme trochu vody a ‍dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  7. Dusíme pod pokličkou do měkka, ‍občas promícháme.
  8. Podáváme jako přílohu ke kachně či vepřovému masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *