25. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné dušené brambory se škvarkama, které jsou oblíbeným tradičním českým pokrmem. Tato chutná a sýrová kombinace přináší vynikající kombinaci chuťových zážitků. Zamilujete si tuto jednoduchou, avšak bohatou pochoutku, která se ideálně hodí jako hlavní chod nebo jako příloha k jídlu. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný pokrm ve své kuchyni ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg brambor
- 150 g škvarků
- sůl
- pepř
- majoránka
- cibule
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
- V hrnci rozpálíme škvarky a přidáme cibuli.
- Za stálého míchání cibuli zesklovatíme.
- Přidáme nakrájené brambory a necháme je zatáhnout.
- Přilijeme trochu vody a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- Dusíme pod pokličkou do měkka, občas promícháme.
- Podáváme jako přílohu ke kachně či vepřovému masu.