25. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Tofu s čínským kořením
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte delikátní recept na tofu s čínským kořením, které si zamilují nejen milovníci asijské kuchyně. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělým zdrojem bílkovin a přináší do vaší kuchyně exotické chute z Orientu. Podívejte se na návod, jak připravit chutné tofu s čínským kořením a okořeňte si svůj jídelníček novými chuťovými zážitky.

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička čínského koření
  • 1 lžička medu
  • 1 česneková stroužka
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • strouhaný zázvor dle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku smícháním sójové omáčky, oleje, čínského koření a medu.
  2. Tofu nakrájíme na kostky a necháme marinovat v připravené omáčce alespoň 30 minut.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a papriky.
  4. Přidáme nakrájené tofu spolu s marinádou a dusíme, dokud není tofu prohřáté a zbylá tekutina zahustí.
  5. Přidáme nastrouhaný zázvor podle chuti a dochutíme solí a pepřem.
  6. Sroviny podáváme s rýží nebo plátky čerstvé zeleniny.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *