25. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine se svíčkovou a švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční tajine se svíčkovou a švestkami. Kombinace jemného masa, sladkých švestek a aromatických koření vám zaručeně zvedne náladu a přinese do vaší kuchyně nádech exotiky. Sledujte návod krok za krokem a nechte se unést chuťovými vjemy Maroka. Vaši chuťové buňky vám za to budou vděčné!

Suroviny

  • 500g svíčkové hovězí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 200g sušených švestek
  • 200ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce medu
  • soľ, pepř podle chuti

Postup

  1. Svíčkovou nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na olivovém oleji ve velké tajine nádobě.
  3. Přidejte svíčkovou a opékejte dozlatova.
  4. Přisypte skořici, kmín a koriandr a restujte dalších pár minut.
  5. Přidejte sušené švestky, vývar a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte dusit asi 1 – 1,5 hodiny, dokud není maso měkké.
  6. Přidejte med a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Po uvaření nechte chvíli odstát a tajine je hotový k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *