25. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte exotickou brazilskou rybí moquecu s kokosem připravenou podle tradiční receptury. Tento lahodný pokrm spojuje čerstvé ryby, zeleninu a kokosové mléko, které vytváří bohatou omáčku plnou exotických chutí. Připravte si jednoduchý a zdravý recept, který okouzlí vaše chuťové buňky a přenesete se až na slunné pláže Brazílie.
Suroviny
- 500g rybích filetů (např. treska nebo losos)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 2 rajčata, nakrájená na plátky
- 400ml kokosového mléka
- 1 limetka, šťáva
- sůl
- pepř
- koriandr, nasekaný na drobno
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme papriky a rajčata a necháme krátce podusit.
- Přilijeme kokosové mléko a limetkovou šťávu, osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme rybí filety a necháme dusit, dokud ryba nebude měkká a prohřátá.
- Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem.