25. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská rybí moqueca s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte exotickou brazilskou rybí ⁢moquecu s kokosem⁣ připravenou ​podle tradiční receptury. Tento⁢ lahodný pokrm spojuje čerstvé ryby, zeleninu a kokosové mléko, které ‍vytváří bohatou omáčku plnou⁢ exotických chutí. Připravte⁣ si jednoduchý a ⁢zdravý⁢ recept, který okouzlí vaše chuťové⁢ buňky a přenesete se až na slunné pláže Brazílie.

Suroviny

  • 500g rybích filetů (např. ⁤treska nebo losos)
  • 2 lžíce olivového⁢ oleje
  • 2 cibule, ​nakrájené na ‍plátky
  • 4 stroužky ⁤česneku, nakrájené na plátky
  • 2 papriky, nakrájené na proužky
  • 2 rajčata, nakrájená na plátky
  • 400ml ⁤kokosového mléka
  • 1 limetka, ​šťáva
  • sůl
  • pepř
  • koriandr, ​nasekaný na drobno

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olej ⁢a osmahneme cibuli‍ s česnekem.
  2. Přidáme papriky a⁤ rajčata⁢ a necháme krátce podusit.
  3. Přilijeme kokosové ⁤mléko ​a limetkovou šťávu, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Přidáme rybí filety a ⁤necháme dusit, dokud‌ ryba nebude měkká a prohřátá.
  5. Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *