25. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Kofta kebab s mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku Blízkého východu s naším receptem na Kofta Kebab s mletým masem! Tento oblíbený pokrm je ideální pro grilování nebo pečení v troubě. Připravte si chutné masové špízy z mletého hovězího nebo jehněčího míchané s aromatickými bylinkami a kořením. Podávejte s čerstvým salátem, tahini omáčkou nebo v pita chlebu pro autentický středomořský zážitek. Naučte se krok za krokem, jak připravit kofta kebab, který oslní vaše hosty na jakékoliv grilovací party!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule, jemně nakrájená nebo nastrouhaná
  • 2-3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvá petržel nebo koriandr, nasekaný
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  • V míse smíchejte mleté maso s nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem, kmínem, koriandrem, paprikou, skořicí, hřebíčkem, pepřem a solí. Důkladně promíchejte rukama, aby se všechny ingredience spojily.
  • Přidejte nasekanou petržel nebo koriandr a opět promíchejte.
  • Z masa vytvořte válečky o velikosti přibližně 10 cm a 3 cm v průměru. Válečky jemně zaobalte kolem špízů (pokud je používáte).
  • Rozpalte gril na střední teplotu a grilujte kebaby ze všech stran dozlatova, přibližně 8-10 minut, nebo dokud nejsou dobře propečené.
  • Hotové kebaby můžete podávat s čerstvým pita chlebem, jogurtem nebo salátkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *