25. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
Karlovarský knedlík s hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku⁢ české kuchyně s receptem na Karlovarský knedlík s hříbkovou omáčkou. Tento lákavý pokrm kombinuje lehce nadýchané knedlíky ⁣s bohatou‍ a ​aromatickou hříbkovou omáčkou, což vytváří nezapomenutelný gastronomický zážitek. Vyzkoušejte náš snadný krok ‌za‍ krokem ‍návod a připravte si tento tradiční český recept, který osloví každého milovníka houbových pokrmů. Ideální volba ‌pro nedělní oběd či slavnostní večeři. Nechte se inspirovat​ a ​připravte si Karlovarské‍ knedlíky s hříbkovou omáčkou, které zahřejí tělo i duši!

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 150⁣ ml‌ mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička​ cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 250 g čerstvých hříbků (nebo jiných lesních hub)
  • 1 cibule
  • 2⁢ stroužky česneku
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a ​pepř
  • Petřželka na ozdobu

Postup

Karlovarský knedlík:

  • Mléko lehce ohřejte ⁢a rozpustěte v něm ‌sůl a cukr.
  • Ve větší misce smíchejte mouku⁣ s kypřicím práškem.
  • Přidejte vejce⁢ a přelijte teplým mlékem.
  • Těsto vypracujte a nechte ho ‍na teplém místě kynout asi 30 minut.
  • Těsto poté ve tvaru⁣ valčíku zabalte⁤ do utěrky nebo pečicího papíru ⁢a vařte ve vodní lázni asi 25 minut.
  • Nakonec knedlík vyjměte, nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na plátky.

Hříbková omáčka:

  • Hříbky důkladně očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  • Na pánvi rozpusťte ‍máslo a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli⁣ dozlatova.
  • Přidejte česnek a hříbky, ​osolte, opepřete a restujte, dokud hříbky nezměknou.
  • Přilijte smetanu a povařte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Hotovou omáčku servírujte s nakrájenými plátky knedlíku a ozdobte petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *