24. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí kápnutí na viněće! Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s křupavou kůrkou a aromatickými bylinkami. Nechte se okouzlit jedinečnou chutí tohoto tradičního pokrmu a připravte ho snadno doma. S námi už nemůžete minout! Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a ukažte vaření svůj skvělý talent.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce oleje
- 1/4 šálku vody
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, česnek a olej v misce.
- Přidejte kuřecí prsa do směsi a nechte marinovat nejméně hodinu (ideálně přes noc).
- Nahejte gril na střední teplotu.
- Vložte kuřecí prsa na rozpálený gril a grilujte 6-7 minut na každé straně, nebo dokud nejsou prsa zcela uvařená.
- Mezitím smíchejte zbylou marinádu s vodou a přiveďte k varu v malém hrnci.
- Po uvaření nechte marinádu vařit dalších 5 minut, dokud se neztuhne.
- Po uvaření prsa podávejte s připravenou marinádou na viněće.