23. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákový steak s pestem z bazalky
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a zdravý recept na květákový steak s pestem z bazalky, který potěší vaše chuťové pohárky i vaše zdraví. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný vegetariánský pokrm plný živin a lahodné chuti!

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • Pesto z bazalky:

  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku parmazánu
  • 1/4 šálku pražených piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Květák očistíme a nakrájíme na plátky asi 2-3 cm tlusté.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme plátky květáku.
  4. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme mezi plátky květáku.
  5. Pokapeme olivovým olejem a osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Pečeme v troubě asi 20-25 minut, dokud květák není měkký.
  7. Mezitím připravíme pesto z bazalky. V mixéru smícháme bazalku, olivový olej, parmazán, piniové oříšky, česnek, sůl a pepř, dokud není směs hladká.
  8. Po upečení květáku ho podáváme se šťouchanými brambory nebo jinou přílohou a zakapeme pestem z bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *