23. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Jehněčí kotlety s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Jemné jehněčí kotlety s lahodnou bramborovou kaší jsou skvělou volbou pro ‍bohaté a chutné jídlo. Užijte si toto lahodné jídlo​ plné lahodných chutí a aromatů! Naše jedinečný recept vás krok za krokem provede přípravou této lahůdky. Zkuste tento recept ještě dnes a užijte ‍si fantastickou⁣ chuť jehněčího masa a‍ krémovou bramborovou kaši.

Suroviny

  • 4 jehněčí kotlety
  • 500g‌ brambor
  • 100g ​másla
  • 200ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve ‌si připravíme bramborovou kaši. Brambory ​oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě.
  2. Připravíme si máslo a mléko. Brambory sceďte a přidejte​ do hrnce společně s máslem a mlékem.
  3. Smíchejte⁢ a rozmixujte⁢ do⁣ hladké⁤ kaše. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  4. Jehněčí kotlety osolíme a opepříme‌ z⁤ obou stran.
  5. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme​ kotlety z‍ obou⁢ stran podle preferovaného stupně propečení.
  6. Smažení kotlety podáváme s horkou bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *