23. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Jemné jehněčí kotlety s lahodnou bramborovou kaší jsou skvělou volbou pro bohaté a chutné jídlo. Užijte si toto lahodné jídlo plné lahodných chutí a aromatů! Naše jedinečný recept vás krok za krokem provede přípravou této lahůdky. Zkuste tento recept ještě dnes a užijte si fantastickou chuť jehněčího masa a krémovou bramborovou kaši.
Suroviny
- 4 jehněčí kotlety
- 500g brambor
- 100g másla
- 200ml mléka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě.
- Připravíme si máslo a mléko. Brambory sceďte a přidejte do hrnce společně s máslem a mlékem.
- Smíchejte a rozmixujte do hladké kaše. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Jehněčí kotlety osolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme kotlety z obou stran podle preferovaného stupně propečení.
- Smažení kotlety podáváme s horkou bramborovou kaší.