22. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon ragú s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon ragú s knedlíkem je bohatý a chutný recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento klasický francouzský⁣ pokrm⁤ spojuje jemné kousky hovězího masa s ‍aromatickou omáčkou a ‌podává ‍se s lahodnými knedlíky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a užijte‌ si skvělou chuť ‌francouzské kuchyně!

Suroviny:

  • 600g hovězího masa‍ na ragú
  • 4 středně velké cibule
  • 4​ stroužky ‍česneku
  • 100g‍ slaniny
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce⁣ rajčatového protlaku
  • 250ml ​červeného vína
  • 400ml hovězího ⁣vývaru
  • čerstvý tymián
  • čerstvá petržel
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na⁢ pánvi osmahneme na olivovém oleji na kostky nakrájené hovězí maso, dokud není zezlátlé.
  2. Přidáme ⁤na kostky nakrájenou slaninu a restujeme spolu s masem.
  3. Přidáme na plátky nakrájenou ‌cibuli, na kolečka nakrájený česnek,⁢ na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme, dokud zelenina⁤ nezměkne.
  4. Přilijeme rajčatový protlak, červené víno⁤ a hovězí⁢ vývar. Povolíme a necháme ⁤vařit asi 2⁣ hodiny.
  5. Přidáme čerstvý tymián a‌ petržel a dochutíme solí a pepřem.
  6. Served with knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *