22. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignon ragú s knedlíkem je bohatý a chutný recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento klasický francouzský pokrm spojuje jemné kousky hovězího masa s aromatickou omáčkou a podává se s lahodnými knedlíky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a užijte si skvělou chuť francouzské kuchyně!
Suroviny:
- 600g hovězího masa na ragú
- 4 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 100g slaniny
- 2 mrkve
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 250ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- čerstvý tymián
- čerstvá petržel
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji na kostky nakrájené hovězí maso, dokud není zezlátlé.
- Přidáme na kostky nakrájenou slaninu a restujeme spolu s masem.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Přilijeme rajčatový protlak, červené víno a hovězí vývar. Povolíme a necháme vařit asi 2 hodiny.
- Přidáme čerstvý tymián a petržel a dochutíme solí a pepřem.
- Served with knedlíkem.