22. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodný zelený kari kuřecí s kokosem – exotické pokrm plný chuti a vůně. S kvalitními ingrediencemi a správnými kořeněnými směsmi se jedná o skvělou volbu pro milovníky thajské kuchyně. S tímto receptem si můžete okořenit vaření a přinést do jídelníčku něco nového a zajímavého. Podívejte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké skvělou chuťovou explozí.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, na plátky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, přidejte kuřecí maso a osmahněte dozlatova.
- Přidejte kari koření, papriku a mrkev, promíchejte a krátce restujte.
- Zalijte kokosovým mlékem, přiveďte k varu a nechte vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Smažte rýži na přílohu nebo podávejte s plátkem chleba. Dobrou chuť!