22. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný jehněčí pilav
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kořeněný jehněčí pilav a okuste orientální chuťovou explozi. Jednoduchý a rychlý recept, který si zamilují všichni milovníci jehněčího masa. S jemnou kombinací koření a aromatické rýže se tento pokrm stane skvělou volbou pro každou příležitost. Nechte se unést vůní a chutí exotického východu a připravte si kořeněný jehněčí pilav ještě dnes!

Suroviny

  • 400g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 paprika nakrájená na drobné kousky
  • 1 hrnek dlouhozrnného rýže
  • 2 hrnky vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek až do zlatova.
  2. Přidejte nakrájené jehněčí maso a opečte ho dohněda.
  3. Přidejte do pánve nakrájenou papriku a nechte ji lehce změknout.
  4. Přidejte rýži a smažte ji s ostatními surovinami asi 2 minuty.
  5. Přilijte vývar a promíchejte s kořením (kmín, kurkuma, skořice, sůl, pepř).
  6. Podusteňte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud rýže není uvařená.
  7. Pokud je pilav příliš suchý, přidejte trochu vody.
  8. Po uvaření nechte pilav odstát pár minut a pak podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *