22. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a bílým vínem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské risotto s hřiby a bílým vínem. Tato jednoduchá a chutná kombinace přírodních ingrediencí určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný pokrm a navnadíte tak své smysly na nové výzvy v kuchyni. Náš recept vám bude k dispozici na našem webu.

Suroviny

  • 250g hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g rýže na risotto
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • čerstvý petržel na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nasekanou cibuli a mletý česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hřiby a restujte je, dokud nezavadnou.
  3. Přidejte rýži a krátce restujte, dokud nebude sklenutá.
  4. Postupně přilijte bílé víno a pod pravidelným mícháním vařte, dokud víno nevypaří.
  5. Po lžičkách přilévejte zeleninový vývar a vařte risotto až do úplného usušení rýže.
  6. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte a nechte odstát asi 2 minuty.
  7. Na závěr ochutnejte a případně dosolte a opepřete podle chuti.
  8. Před podáváním posypte nasekanou petrželí. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *