22. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře ve vině s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Uchuťte si ‍lahodné kuře podávané s omáčkou ⁤z bílého vína ⁤a ⁣hříbků. Tento⁢ recept na kuře⁣ ve vině s ‍hříbky je skvělou ⁤volbou⁣ pro všechny milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte ho ještě ⁣dnes⁢ a pochutnejte si na jedinečné kombinaci⁢ chutí!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • sůl a pepř⁢ podle chuti
  • 2 lžíce ⁣másla
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 200g hříbků nakrájených na plátky
  • 1 šálek bílého vína
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Osolte a opepřete kuřecí prsa z obou ​stran.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte kuřecí prsa dokud nejsou zlatě hnědé. Odložte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a hříbky a restujte je do ‍měkkého.
  4. Přidejte ⁤víno a vařte, dokud⁣ nezredukuje o polovinu.
  5. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vložte kuřecí prsa zpět do pánve.
  6. Smíchejte mouku se smetanou a za stálého míchání přidejte do omáčky, dokud nezhoustne.
  7. Potpěte ještě minutu ​a pak ​podávejte ‍se zelenými ​fazolemi nebo bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *