22. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejské kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejský recept na kimchi – lahodnou kvašenou zeleninu plnou probiotik, které prospívají vašemu trávení. S touto jednoduchou a chutnou recepturou si můžete připravit domácí kimchi plné ochucené zeleniny a koření. Získejte chuť Koreje přímo do vaší kuchyně!

Suroviny

  • 1kg zelí napa
  • 4 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté chilli papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybího masa nebo koření krevet
  • 1 lžíce cukru

Postup

  1. Na začátek si připravte zelí napa. Omyjte ho a nakrájejte na menší kusy.
  2. V míse smíchejte zelí s solí. Nechte zelí odležet asi 2 hodiny, aby pustilo šťávu.
  3. Mezitím si připravte zbylé suroviny – cibuli, česnek, rybí omáčku, zázvor, chilli papriku, sójovou omáčku, rybí maso či koření krevet a cukr.
  4. Smíchejte vše do zelí a důkladně promíchejte a vmasírujte koření do zelí.
  5. Dejte zelí do nádoby na kvašení a přikryjte hadříkem. Nechte zelí kvasit 3-4 dny při teplotě pokojové.
  6. Po 3-4 dnech můžete kimchi přesunout do lednice, kde bude moci kvasit ještě několik týdnů. Hotové kimchi můžete jíst jako přílohu k pokrmům nebo přímo samotné.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *