22. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské masové empanadas
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské masové empanadas ‌jsou tradiční argentinský pokrm plný chutí ​a​ vůní. Tento recept ⁣vás naučí, jak připravit domácí empanadas plněné chutným⁢ mletým masem a ochucenými kořením.​ Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept a přenesete se do argentinské atmosféry přímo⁣ z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 400 g⁣ hovězího‍ nebo vepřového masa
  • 1 cibule
  • 1 ⁤paprika
  • 1 rajče
  • 1 vejce
  • 100⁤ g⁤ oliv bez pecek
  • 1 lžička‍ sladké papriky
  • sůl, pepř, olivový olej
  • těsto na empanadas (k dostání v supermarketu)

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, maso a na kostičky nakrájenou papriku a rajče.
  2. Přidáme olivy, sladkou ⁢papriku,⁤ sůl a⁣ pepř ​a necháme směs chvíli podusit.
  3. Na hotové⁢ těsto nakrájíme kruhy a na každý kruh položíme trochu náplně z masa⁣ a‌ zeleniny.
  4. Zabalíme empanadu⁤ tak, aby se nám ​nepřetrhla a pak‌ jí zvlníme okraje prstama.
  5. Vymažeme empanady rozšlehaným vejcem a⁤ pečeme ⁢v troubě předehřáté na 180 stupňů asi ⁢20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  6. Pak ​už jen‌ stačí vychutnat tuto lahodnou argentinskou pochoutku!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *