21. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi- kvašená zelenina s chilli
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si domácí kimchi, tradiční kvašenou korejskou zeleninu s chilli. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit pikantní a osvěžující kimchi plné probiotik a zdravých bakterií. Ideální jako příloha k jakémukoli jídlu nebo jako samostatný pokrm. Sledujte náš recept a uvidíte, jak je snadné si vychutnat tradiční asijskou chuť doma.

Suroviny

  • 1 hlávka čerstvého zelí
  • 1 veľká mrkva
  • 1 koreň zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice korenia chilli
  • 4 lyžice rybacej omáčky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica cukru
  • 4 šálky vody

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme zeleninu. Zelie očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Mrkvu olúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
  3. Zázvor olúpeme a nahrubo nakrájame, cesnak očistíme a nakrájame na plátky.
  4. V hrnci zohrejeme vodu a pridáme korenie chilli, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a cukor.
  5. Potom pridáme zelie, mrkvu, zázvor a cesnak a necháme variť 5 minút.
  6. Zmes necháme vychladnúť a potom ju premiestnime do sklenenej nádoby.
  7. Nádobu prikryjeme a necháme fermentovať pri izbovej teplote 2-3 dni.
  8. Hotový kimchi presunieme do chladničky a necháme odpočívať minimálne týždeň, aby sa ešte viac prehĺbil jeho chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *