21. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí empanadas s pikantním pico de gallo omáčkou. Tento mexický recept vám dodá energii a pořádně vás nakopne! Sledujte naše kroky a připravte si skvělou chuťovou explozi doma.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 limetka
- česnek
- sůl, pepř, olivový olej
- těsto na empanadas
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova. Osolíme a opepříme.
- Připravíme pico de gallo – na kostičky nakrájená rajčata, papriky, nakrájená cibule, česnek, limetková šťáva, sůl a pepř.
- Těsto na empanadas rozválíme a naplníme směsí s kuřecím masem.
- Zabalíme do tvaru půlměsíce a okraje přimáčkneme vidličkou.
- Podáváme s pico de gallo a můžeme ozdobit lístky koriandru.