21. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné risotto s ustricovou hlívou, které je plné bohaté chuti mořských plodů. Tento recept je ideální pro milovníky mořských pokrmů a určitě vám zaručí dokonalou kombinaci krémové rýže a sladké ustrice. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si skvělé jídlo plné aromatu a lahodné chuti.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g hlívy ustricové
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- čerstvý petržel
- olivový olej
- soľ, korení
Postup
- Nejprve si očistěte a nakrájejte hlívy ustricové na menší kousky.
- Cibuli a česnek jemně nadrobe sekané osmahneme na olivovém oleji ve vyšší kastrolu.
- Přidáme rýži na risotto a necháme ji promíchat s cibulí a česnekem, dokud není sklenutá.
- Zalijeme rýži bílým vínem a necháme vše vyvařit.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme 15-20 minut nebo dokud není rýže měkká.
- Přidáme nakrájené hlívy ustricové a necháme vařit dalších 5 minut.
- Na závěr přidáme máslo, nasekaný čerstvý petržel a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Risotto podáváme ihned, můžeme posypat nastrouhaným sýrem Parmezán.