21. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu vařenou v exotickém kokosovém mléce. Tato chutná a zdravá alternativa klasickému pokrmu je bohatá na vlákninu a má příjemně krémovou konzistenci. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahůdku plnou exotických chutí a překvapte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 400ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou papriku a nechte restovat a chvíli míchat.
- Přisypejte všechny koření (kari, kurkuma, kmín, koriandr) a opékejte krátce, dokud se vůně neuvolní.
- Přilijte kokosové mléko a nechte směs provařit.
- Přidejte sceděnou cizrnu a nechte vařit asi 10 minut, dokud se vše pěkně prohřeje a spojí.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.