21. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na dušené jehněčí se šafránem a rýží, který potěší vaše chuťové buňky! Naučte se, jak jednoduše připravit lahodné jehněčí jídlo plné vůní a exotických chutí. S tímto receptem se stane vaše nedělní oběd nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu. Zkuste ho ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 250g kvalitního basmati rýže
- špetka safránu
- 500ml vývaru
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve očistěte a nakrájejte jehněčí maso na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmažte je na rozpáleném oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte k nim maso a osmahněte ho ze všech stran.
- Přilijte vývar, přidejte šafrán, sůl a pepř a nechte jehněčí dusit, až je měkké a šťavnaté.
- V hrnci připravte rýži podle návodu na obalu s přidáním šafránu pro vůni a barvu.
- S dušeným jehněčím podávejte šťavnatou rýži a ozdobte bylinkami podle chuti.