21. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Dušené jehněčí s rýží a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

‎Chutný recept na dušené jehněčí se šafránem a rýží, který potěší vaše chuťové buňky! Naučte se, jak jednoduše připravit lahodné jehněčí jídlo plné vůní a exotických chutí. S tímto receptem se stane vaše nedělní oběd nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu. Zkuste ho ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250g kvalitního basmati rýže
  • špetka safránu
  • 500ml vývaru
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve očistěte a nakrájejte jehněčí maso na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmažte je na rozpáleném oleji ve velkém hrnci.
  3. Přidejte k nim maso a osmahněte ho ze všech stran.
  4. Přilijte vývar, přidejte šafrán, sůl a pepř a nechte jehněčí dusit, až je měkké a šťavnaté.
  5. V hrnci připravte rýži podle návodu na obalu s přidáním šafránu pro vůni a barvu.
  6. S dušeným jehněčím podávejte šťavnatou rýži a ozdobte bylinkami podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *