21. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si jarní oslavu chutí s tímto lahodným receptem na zeleninové risotto. S jemnými a svěžími ingrediencemi, jako jsou špenát, zelený hrášek a jarní cibulka, toto jarní jídlo je skvělou volbou pro každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si chutné a zdravé jarní zeleninové risotto pro celou rodinu.
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 1 malá cibule
- 1 střední mrkev
- 1 menší cuketa
- 100 g hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm osmahneme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a krátce restujeme.
- Přidáme rýži a necháme ji sklenout. Poté zalijeme vývarem, a mícháme, dokud není rýže hotová.
- Přidáme hrášek, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
- Risotto necháme krátce odstát, aby se chutě promíchaly, a můžeme podávat.