21. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Jarní zeleninové risotto.setCancelable
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si jarní oslavu chutí s tímto​ lahodným receptem na‍ zeleninové risotto.‌ S jemnými a svěžími⁣ ingrediencemi, jako jsou špenát, zelený hrášek a jarní cibulka, toto​ jarní jídlo je skvělou volbou pro⁣ každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý recept a ⁢připravte si chutné a zdravé jarní zeleninové risotto pro celou rodinu.

Suroviny

  • 200 g arborio rýže
  • 1 malá cibule
  • 1 střední mrkev
  • 1 menší cuketa
  • 100 g hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm osmahneme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a ⁣krátce restujeme.
  3. Přidáme rýži a necháme ji sklenout. Poté zalijeme vývarem, a mícháme, dokud není rýže hotová.
  4. Přidáme hrášek, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
  5. Risotto ‍necháme krátce odstát, aby se chutě promíchaly, a ⁢můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *