20. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Dušená krkovička s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁣ recept ⁤na chutnou dušenou krkovičku ⁢s⁢ krémovou bramborovou​ kaší. Tento lahodný pokrm⁤ je​ ideální‍ pro‍ večeři nebo nedělní oběd. ‍Naučte‍ se, jak připravit tento tradiční⁤ český pokrm a užijte si lahodnou kombinaci masitých chutí a ⁣hladké bramborové kaše. Sledujte náš jednoduchý recept ‌a dejte si skvělou pochoutku!‌

Suroviny

  • 600 g krkovičky
  • 1‍ cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce ‍oleje
  • sůl, pepř, kmín
  • 500​ g brambor
  • 100⁤ ml mléka
  • 50⁢ g másla

Postup

  1. Krkovičku‌ omyjeme,‌ nakrájíme⁢ na ‌menší kousky a osušíme papírovým ubrouskem.
  2. Cibuli ⁣a česnek oloupeme⁢ a nakrájíme na ‍drobno.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej ‌a ⁢na něm osmahneme cibuli⁢ s česnekem. ‌Přidáme krkovičku a ⁣restujeme dozlatova.
  4. Přidáme⁣ sůl, ‌pepř a kmín podle chuti, ⁤zalijeme ⁣trochou vody a dusíme pod pokličkou⁣ do měkka.
  5. Brambory oloupeme, ⁢nakrájíme na ‌menší kousky ⁣a vaříme ve slané vodě‌ do měkka.
  6. Uvařené brambory rozmixujeme s máslem a mlékem ⁣na hladkou kaši.
  7. S dušenou krkovičkou podáváme bramborovou kaši a můžeme ‌ozdobit⁢ nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *