20. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na chutnou dušenou krkovičku s krémovou bramborovou kaší. Tento lahodný pokrm je ideální pro večeři nebo nedělní oběd. Naučte se, jak připravit tento tradiční český pokrm a užijte si lahodnou kombinaci masitých chutí a hladké bramborové kaše. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte si skvělou pochoutku!
Suroviny
- 600 g krkovičky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- sůl, pepř, kmín
- 500 g brambor
- 100 ml mléka
- 50 g másla
Postup
- Krkovičku omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osušíme papírovým ubrouskem.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme krkovičku a restujeme dozlatova.
- Přidáme sůl, pepř a kmín podle chuti, zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme ve slané vodě do měkka.
- Uvařené brambory rozmixujeme s máslem a mlékem na hladkou kaši.
- S dušenou krkovičkou podáváme bramborovou kaši a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.