19. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Smažená pikantní bramborová placka je dokonalá kombinace křupavé konzistence a pikantního chuťového zážitku. Tento recept je ideálním způsobem, jak si pochutnat na tradičním pokrmu s moderním nádechem. Vyzkoušejte naše jednoduché postupy a užijte si lahodnou a chutnou placku plnou čerstvých brambor a koření. Tento recept je rozhodně stojí za vyzkoušení!
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 1-2 jalapeňo papričky
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a jalapeňo papričky jemně nasekáme.
- V míse smícháme nastrouhané brambory, cibuli, jalapeňo papričky, vejce a mouku. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a po lžících placky smažíme z obou stran dozlatova.
- Hotové placky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme horké.