19. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Cibulová polévka sýrovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a chuťově bohatou cibulovou polévku s křupavou sýrovou krustou. Tento recept vám dokonale zahřeje v chladných dnech a jeho jednoduchá příprava vás příjemně překvapí. Nechte se okouzlit kombinací lahodné cibule a sytého sýru a připravte si skvělou domácí polévku, kterou si zamilujete.

Suroviny

  • 6 středně velkých cibulí
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 g strouhaného sýra (např. eidam)
  • 4 plátky chleba
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli, dokud zjemní a zezlátnou.
  3. Přidejte hladkou mouku a opékejte asi minutu za stálého míchání.
  4. Postupně přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 20 minut, dokud cibule změknou.
  5. Na plechu rozložte plátky chleba, posypte je strouhaným sýrem a dejte pod gril, dokud sýr neztuhne.
  6. Polévku osolte a opepřete podle chuti.
  7. Podávejte polévku v misce s křupavou sýrovou krustou na chlebu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *