19. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kari s kuřecím masem je exotické a lahodné jídlo, které okouzlí vaše chuťové buňky. Recept je snadný a rychlý na přípravu, perfektní volba pro milovníky kari. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických koření a aromat.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 2 lžíce kari pasty
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte kari pastu a orestujte s masem.
- Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
- Přidejte cukr, sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte papriku a nechte vařit do změknutí.
- Případně dochuťte a podávejte s rýží.