19. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kari s⁣ kuřecím masem je exotické a ‍lahodné jídlo, které​ okouzlí vaše chuťové buňky. Recept je snadný a rychlý⁢ na přípravu, perfektní volba pro milovníky ⁣kari. Vyzkoušejte tento​ lahodný pokrm plný​ exotických koření a aromat.

Suroviny

  • 500 g kuřecích ⁤prsou, nakrájených na‌ kostky
  • 2 lžíce kari pasty
  • 1‍ cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 ⁤stroužky česneku, nakrájené ⁢na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na ⁢proužky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce sójové ⁢omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí⁣ maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přidejte kari pastu a orestujte s masem.
  4. Přilijte kokosové mléko ‌a přiveďte ​k varu.
  5. Přidejte cukr, sójovou omáčku a ‍dochuťte solí a pepřem.
  6. Přidejte papriku a nechte vařit do změknutí.
  7. Případně dochuťte‍ a podávejte s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *