19. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný bezmasáčový vegetariánský kabáb s bulgurem, který je plný chuti a zdravých surovin. Tento recept je skvělou alternativou pro ty, kteří preferují rostlinnou stravu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 hrnek bulguru
- 200 g cizrny (může být i konzervovaná)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte bulgur podle návodu na obalu.
- Cizrnu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji odkapat.
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte.
- Papriku očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte papriku a cizrnu a nechte chvíli dusit.
- Přidejte rajčatový protlak, kmín, papriku, tymián, sůl a pepř a nechte chvíli vařit.
- Nakonec přidejte připravený bulgur a vše důkladně promíchejte.
- Můžete formovat z této směsi malé kuličky a napíchat na špejle jako kabáby nebo jednoduše servírovat na talíři.
- Podávejte s čerstvou zeleninou nebo jogurtem.