19. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a plody moře
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné rizoto s houbami a plody moře, které vás přivede na chuť dobrodružství pod mořskou hladinou. Tato kombinace chutí zajišťuje perfektní rovnováhu mezi slaným mořským úlovkem a sytou houbovou chuťí. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm sami doma!

Suroviny:

  • 250g rýže Arborio
  • 200g hub (žampiony nebo jiné podle chuti)
  • 200g směsi plodů moře (krevety, mušle, chobotnice)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500ml vývaru (zeleninového nebo drůbežího)
  • 100ml bílého vína
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku.
  2. Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezjemní.
  3. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme chvíli restovat, dokud se rýže nezačne sklovat.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme vše povarit, dokud víno nevypaří.
  5. Postupně přiléváme vývar a za občasného promíchání necháme rýži vařit, dokud nebude měkká a krémová.
  6. Přidáme plody moře a vaříme dalších pár minut, dokud se neudusí.
  7. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
  8. Servírujeme teplé a ozdobíme petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *