19. 11. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Kuře v Rieslingu s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Chcete-li si užít jedinečného spojení chutí, vyzkoušejte náš recept na kuře v Rieslingu s houbami! Tento mimořádný recept kombinuje jemné maso s výrazným vínem Riesling a šťavnatými lesními houbami. Ideální volba pro víkendový oběd nebo speciální příležitosti. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahůdky. Klikněte a objevte, jak snadno můžete připravit toto výjimečné jídlo plné chutí!

Suroviny

  • 1 celé kuře (přibližně 1,5 kg), rozdělené na porce
  • 300 g čerstvých hub (např. šampiňony nebo žampiony), nakrájených
  • 2 cibule, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 250 ml Rieslingu (nebo jiného suchého bílého vína)
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek čerstvé petrželky, nasekaný
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Zahřejte olej a máslo v hluboké pánvi na střední teplotě.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí kousky a osmažte ze všech stran dozlatova. Odeberte je z pánve a odložte na stranu.
  3. Do téže pánve přidejte cibuli a česnek, osmažte do zlatova.
  4. Přidejte nasekané houby a smažte, dokud neuvolní vodu a nezačnou zlátnout.
  5. Vraťte kuřecí kousky zpět do pánve, přilijte Riesling a kuřecí vývar. Nechte vše přijít k varu, pak snižte teplotu a dusíte pokryté víkem asi 30 minut.
  6. Přidejte smetanu, promíchejte a vařte dalších 10 minut, dokud omáčka neprozrační a kuře nebude úplně měkké.
  7. Okuste a případně přidajte sůl a pepř, nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
  8. Podávejte s rýží, knedlíky nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *