19. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Kořeněný vepřový guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš‍ recept na tradiční kořeněný vepřový guláš ⁤s lahodnými domácími knedlíky.​ Naučte se, jak připravit bohatou omáčku plnou aromatických koření​ a šťavnaté kousky masa, které skvěle doplní nadýchané knedlíky. ⁢Tento​ pokrm určitě ‌potěší všechny milovníky tradiční‌ české kuchyně!

Suroviny

  • 500g vepřového masa na guláš
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce koření na guláš (paprika, kmín,⁤ majoránka)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1⁣ lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • 500ml vody

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a restujte, dokud masa nezměknou.
  3. Přidejte koření na guláš, sůl, pepř a rajčatový protlak a ⁢zalijte‌ vodou.
  4. Nechejte guláš vařit na ​mírném ohni alespoň⁤ 1,5 hodiny, dokud masa nejsou‌ měkká a omáčka není hustá.
  5. Mezitím si připravte ‌knedlík podle receptu svého oblíbeného knedlíku.
  6. Servírujte​ horký guláš s knedlíkem a dobrou‍ chutí!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *