18. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita s parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Chutná domácí Pizza Margherita s parmazánem je ideální volba pro milovníky tradiční italské kuchyně. Vychutnejte si hrnkovou těsto s rajčatovou omáčkou, mozzarellou a bazalkou, doplněnou o lahodný parmazán. S tímto receptem si přivoníte k atmosféře italské trattorie přímo u vás doma. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tento lahodný pokrm!

Suroviny

  • 500g kynutého těsta na pizzu
  • 500g rajčat
  • 250g mozzarelly
  • 50g parmazánu
  • česnek
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte ingredience – nakrájejte rajčata a mozzarellu na tenké plátky, nastrouhejte parmazán a nasekejte česnek.
  2. Rozválejte těsto na pizzu a posypte ho olivovým olejem.
  3. Rozložte na těsto na pizzu nakrájená rajčata a česnek, přidejte na to mozzarellu.
  4. Na závěr posypte parmazánem a bazalkou, osolte a opepřete podle chuti.
  5. Pizzu dejte do předehřáté trouby na 220°C a pečte 15-20 minut, dokud nebude těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
  6. Hotovou pizzu můžete ještě posypat několika lístky čerstvé bazalky a kapkou olivového oleje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *