18. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná domácí Pizza Margherita s parmazánem je ideální volba pro milovníky tradiční italské kuchyně. Vychutnejte si hrnkovou těsto s rajčatovou omáčkou, mozzarellou a bazalkou, doplněnou o lahodný parmazán. S tímto receptem si přivoníte k atmosféře italské trattorie přímo u vás doma. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tento lahodný pokrm!
Suroviny
- 500g kynutého těsta na pizzu
- 500g rajčat
- 250g mozzarelly
- 50g parmazánu
- česnek
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si připravte ingredience – nakrájejte rajčata a mozzarellu na tenké plátky, nastrouhejte parmazán a nasekejte česnek.
- Rozválejte těsto na pizzu a posypte ho olivovým olejem.
- Rozložte na těsto na pizzu nakrájená rajčata a česnek, přidejte na to mozzarellu.
- Na závěr posypte parmazánem a bazalkou, osolte a opepřete podle chuti.
- Pizzu dejte do předehřáté trouby na 220°C a pečte 15-20 minut, dokud nebude těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Hotovou pizzu můžete ještě posypat několika lístky čerstvé bazalky a kapkou olivového oleje.